Overtuiging

Overtuiging

Het gaat meer dan ooit om de verbinding van individuen en het erkennen van het gezamenlijke potentieel. Ik zie organisaties met stuk voor stuk zoveel onbenut potentieel.

Ik daag individuen, teams, samenwerkingsverbanden en organisaties uit om van binnenuit, op basis van gelijkwaardigheid, de verandering aan te gaan. Of het nu gaat om een kleine verandering of een radicale vernieuwing. Ik begeleid om met de wijsheid en kennis van de groep samen tot succes te komen.

Overtuiging met bril

Mijn drijfveer, is te helpen met het realiseren van een andere manier van organiseren, waarin deze successen gerealiseerd worden. Ik noem dit playful en mensbewust organiseren. Dit is beslist geen eenvoudig proces, hoewel de uitgangspunten vaak wel verrassend simpel zijn.

De denkfout bij organiseren is vaak dat, omdat de uitgangspunten niet zo moeilijk zijn, de uitvoering ook niet moeilijk is.

En dat is wat mij betreft een ‘belangrijke’ denkfout. Denk maar eens aan sporten, het maakt bijna niet uit welke. Tennis of golf bijvoorbeeld: het lijkt bijzonder eenvoudig, maar zeer moeilijk om goed onder de knie te krijgen.

Altijd rekening houden met de omstandigheden. En dan zijn dit nog sporten waarbij je nog geen rekening hoeft te houden met medespelers en ook de tegenstand uit slechts 1 persoon bestaat.

Een andere manier van organiseren vraagt een andere manier van kijken en werken. Het vergt veel inzet, doorzettingsvermogen, incasseringsvermogen en het vermogen om te willen en kunnen spelen. Het gaat met vallen en opstaan, het duurt best lang en het is beslist niet gemakkelijk. Maar het is de moeite waard. Ik werk aan realisatie van wendbare organisaties, waardoor het reageren op ontwikkelingen in de toekomst soepeler kan verlopen.

Ik geloof dat iedereen, elk mens, een zinvolle bijdrage wil leveren en van waarde wil zijn. Weten welke waarde je toe wil voegen, welke betekenis je wilt hebben voor anderen, geeft energie om ermee aan de slag te gaan.
Zinvol bezig zijn vraagt een stip op de horizon, een intentie of een gewenste uitkomst, zodat je de energie die dat oplevert kan omzetten in gerichte actie.

Website by Aart Geesink

Top


Makesenze
Burgemeestersrand 27
2625 NV Delft
06 5264 8585

©Makesenze 2018